Какво ново в Опенкарт 3?

Публикувано от Блог 07/08/2017 0 Коментар(и) Какво е Opencart?,

Измина доста време откакто екипът на Опенкарт започна работа върху нов ъпдейт. Сега официалната версия 3.0 е вече готова и достъпна за сваляне! 

Download OpenCart 3.0 Here

Беше издадена на 19 Юни 2017 и от пръв поглед може да кажем, че има наистина позитивни промени.

Трите главни промени в тази версия на Опенкарт са:

  • Пазара на модули от www.opencart.com е вече вграден в Админ панела
  • Редактор на теми
  • Редактор на езици

Има много повече подобрения в административния панел и съвсем нов дизайн на потребителски интерфейс! Ето някои от допълнителните нови функции, които са въведени:

  • Многоезични SEO URLs
  • Подобрени филтри в Админ панела за по лесна работа
  • Подобрени и гъвкави Отчети
  • Статистики
  • Премахнат е FTP раздела в системните настройки

Пазар

Нещото, което прави огромно впечетление е новия пазар вграден в платформата. Там можете да закупите и инсталирате всяко допълнение (дори и да нямате технически познания).

opencart marketplace

На пазара можем да търсим теми, разширения, езикови пакети и каквото друго ви е нужно, за да направите онлайн магазина си по-добър. Разполагаме със стандартна функция за търсене и допълнителни филтри, които можете да използвате, за да прецизирате търсенето си в мрежата за търсене. Можем да ограничим резултатите или да ги определим с различни филтри - например да изберете да търсите само за безплатни или платени модули. На пазара можем да търсим теми, разширения, езикови пакети и каквото друго ви е нужно, за да направите онлайн магазина си по-добър. 
За сравнение, в предишни версии, всички разширения и теми трябваше да бъдат изтеглени, след това да бъдат качени чрез FTP. Този процес беше наистина труден за хора без технически познания.

Намирането и изтеглянето на OpenCart модули сега ще бъде много по-бързо и по-лесно.

Редактор на теми


Другото нещо, което общността OpenCart ни представи, е новият и подобрен редактор на теми. Вече можем да редактираме темата и всички наши страници директно от администраторския панел. Той има удобен за потребителя интерфейс и е лесен за разбиране.

opencart theme editor


Изберете магазина си - ако провеждате настройка за няколко магазина, можете да изберете магазин, който искате да персонализирате и подобрите.

В този редактор имаме три елемента, които можем да редактираме - всички теми, всички страници и кода на самата страница.

Такива малки промени и модификации стават много по-бързи и по-лесни (без да е необходим FTP достъп).

Редактор на езици

В допълнение към дизайна, новата версия ни позволява лесно да променяме и персонализираме съдържанието си. Новият редактор ни позволява да променяме всеки текст във вашия онлайн магазин, на който и да е език лесно, бързо и без да инсталираме допълнителни разширения

language editor

За да преведете текст, просто го изберете и попълнете самия текст (стойност).

Продуктите

Няма големи разлики тук. Един по-забележим и по-голям е новият раздел SEO, с насоки за нашата SEO кампания. Също така OpenCart вече поддържа многоезични URL адреси за SEO. Независимо от основния език на магазина, можете да го използвате за URL адресите на всичките си страници.

opencart 3.0.

Надяваме се, че други настройки за SEO ще бъдат добавени в бъдещи актуализации, които ще направят платформата още по-лесна за използване и оптимизиране.

Клиенти и Афилиейти

Афилиейтите свързаните с магазина ви са директно в категорията "Клиент". Това прави управлението им още по-лесно.

opencart 3.0.

Статистика

Статистическите данни в новата версия се правят като допълнения, което позволява лесно добавянето на нови. Това се случва от Допълнения -> Отчети.

opencart 3.0.

Това бяха само някои от новите функции, въведени във версия 3.0. След като сме имали възможност да го използваме за по-дълъг период от време, ще можем да ви дадем по-подробни впечатления, но за сега и в заключение можем да кажем, че OpenCart 3.0 изглежда много по-добре и по-лесен за ползване от неговите предшественици. И двата програмисти и маркетингови екипи успяха да разберат и лесно да използват промените, които OpenCart ни представиха.

 

Етикети: Опенкарт 3

Коментирай