Миграция от PrestaShop към Opencart

Публикувано от Блог 05/02/2017 0 Коментар(и) Как да мигрираме онлайн магазин към Опенкарт,

Търсите лесен и ефективен начин да прехвърлите вашия магазин от Prestashop към Opencart? Преместете Вашите продукти, клиенти, поръчки и други данни от Prestashop към Opencart с Cart2Cart. Процесът на миграция е напълно автоматизиран и е уеб базиран. Не е нужно да се прилагат никакви технически умения или да изтеглите допълнителен софтуер, за да захраните Вашата Opencart инсталация с желаната от Вас версия.

1. Регистрирайте акаунт в Cart2Cart

Впишете се със съществуващ Фйсбук или Гугъл акаунт или създайте нов такъв. Ще Ви отнеме по-малко от минута. След това Вие ще сте готови да започнете Вашата миграция.

2. Наствойка на магазина източник

От падащото меню изберете Опенкарт платформа и включете адреса на Вашият магазин в полето отдолу. След това, свалете Connection Bridge, разархивирайте го и го качете в главната директория на Вашият сайт (обикновенно public_html).

 

3. Настройки на таргет магазина

Изпълнете следните стъпки в таргет магазина:

  • изберете OpenCart като таргет платформа;
  • посочете таргет URL на магазина;
  • свалете Connection Bridge и го поставете в таргет ФТП;
  • продължете към следваща стъпка.

4. Изберете единици

Вие може да изберете специфични единици, кмоито бихте желали да мигрират: продукти, клиенти, поръчки, и др. Още повече Вие може допълните миграционните възможности с допълнителни такива. Обаче имайте едно на ум, че за някои от тях трябва да се заплати допълнителна такса.

5. Настройки на валута

С Cart2Cart Вие имате възможността да настроите валутите на магазина източник и таргет магазина, така че да отговарят на Вашите нужди и да преминете към следващата стъпка.

6. Настройки на поръчки

Работи по същия начин като предишната стъпка. посочете статусите на поръчките в таргет магазина и източника, така че да отговарят на Вашите нужди.

7. Демо миграция

Ние силно препоръчваме да опитате нашата безплатна Демо миграция.Тя ще Ви демонстрира как всичко работи трансферирайки ограничен брой продукти, клиенти, и др. Ако желаете да прескочите тази стъпка, маркирайте Skip Demo Migration и продължете напред. За повече информация относно Демо миграцията натиснете този линк.

8. Пълна миграция 

След като Демо миграцията приключи, само едно натискане на бутон Ви дели от новият Опенкарт магазин. Проверете два пъти единиците, които искате да прехвърлите. Ако нямате достатъчно средства във Вашият акаунт, ще тряба да го заредите с необходимите средства. Сега сте готови да започнете миграцията. Целият процес ще отнеме няколко минути или няколко часа в зависимост от броя единици, които сте избрали за миграция. Може да затворите прозореца на Вашия браузър и да правите нещо друго докато процеса приключи. Когато процеса е завършен, Вие ще получите e-mail, за да проверите резултатите.

9. Резултат от пълна миграция

Готово, сега миграцията на Вашият магазин е завършена. Отидете на предната страница на Вашият магазин както и в часта на админа, за да видите резултата. Сега Вашият магазин е зареден с необходимите данни и Вие може да започнете да продавате веднага!.

Коментирай