Ръководство за инсталиране

Untitled Document

Преводът е направен под формата на допълнения и се инсталира чрез инсталатора на допълнения използвайки ocmod. В него се съдържат две допълнения "BG Bulgarian language" основно и задължително както и "BG Assistant translator", който е препоръчителен. Научете повече за "BG Assistant translator" тук.

Инструкции за инсталиране и деинсталиране на Български езиков пакет за Опенкарт 3. 

Превеждат се автоматично следните таблици в базата данни:

 1. information_description - информационни страници
 2. length_class_description - мерни единици за дължина
 3. order_status - статут на поръчки в магазина
 4. stock_status - статут на стоката в магазина
 5. weight_class_description - мерни единици за тегло
 6. return_status - статут на върната стока
 7. return_action - действие от собственика на магазина при връщане на стока
 8. return_reason - при връщане на стока се посочва причина за връщането
 9. voucher_theme_description - преведени са темите по подразбиране, които са зададени за ваучерите
 10. zone - всички области в България са изписани с латински букви по подразбиране, преводът ги променя на кирилица
 11. country - "Bulgaria" се превежда "България"

Инсталиране:

Инсталиране на "BG Bulgarian language" и "BG Assistant translator"Направете архив на базата данни и файловете (Препоръчително), превода прави записи в базата данни!

1. В административната част на Опенкарт от главното меню изберете "Extensions>>Extension Installer", натиснете upload изберете коректно вашата версия oc20x.ocmod.zip (за версии 2.0.0.0 до 2.0.1.1), oc2020.ocmod.zip, oc2031.ocmod.zip, oc2101.ocmod.zip, oc2102.ocmod.zip, oc22.ocmod.zip, oc23.ocmod.zip (за всички версии 2.3.х), oc3х.ocmod.zip.

2. От менюто изберете "Extensions>>Modifications" и натиснете бутона "Refresh" в горния десен ъгъл.

3. За да инсталирате модулите, изберете "Extensions>>Extensions" от падащото меню "Modules" намерете "BG Bulgarian language" и натиснете бутона за инсталиране. По желание може да инсталирате и "BG Assistant translator".

4. Последната стъпка е да активирате настройките за локализация. Изберете от главното меню "System>>Settings>>YourStore>>Local" изберете предпочитаните от Вас настройки и натиснете бутона "Save" в горния десен ъгъл!

Деинсталиране:

За да деинсталирате "BG Bulgarian language" и "BG Assistant translator", премахнете от настройките "Система>>Настройки>>YourStore>>Локализация" всичко свързано с българската локализация (препоръчително). Направете архив на базата данни (препоръчително).

1. Изберете от менюто "Допълнения>>Допълнения" намерете "BG Bulgarian language" и "BG Assistant translator" и ги деинсталирайте!

2. Посетете менюто "Допълнения>>Модификации" и премахнете модификацията свързана с българския език - не забрявайте след това да натиснете бутона "Обнови" от горния десен ъгъл (задължително).

3. Отидете в "Допълнения>>Инсталатор" и премахнете от списъка с инсталирани модификации ocXX.ocmod.zip, за да се премахнат изцяло файловете свързани с допълненията от директорията на вашата Опенкарт инсталация.


Свържете се с нас:

Изпратете запитване

Благодарим Ви, че избрахте нас!
Loading...